Alfa

Pizza ovens, brood ovens & barbecues

De ForninoxTM technologie weerspiegelt een evolutie op basis van de traditionele houtoven. Het is onze uitvinding, een compleet Italiaanse technologie. Het klassieke vuurvaste gewelf werd vervangen door een geïsoleerd roestvrij stalen gewelf, dat hoge baktemperaturen garandeert in zeer korte tijd (350°c na 15 minuten stoken). De modellen zijn slank en voorzien van handige wielen, waardoor ze licht verplaatsbaar zijn. De bodem is van traditioneel vuurvast materiaal en verzekert u van de unieke bakeigenschappen die de houtoven tot één van de oudste systemen voor culinaire kunst maken. schoonheid, traditie en innovatie, een recept voor succes.

La chambre de cuisson

De bakruimte

De bakruimte of verbrandingskamer is gemaakt van nikkelvrij roestvrij staal. Het is de meest duurzame oplossing voor de ultrahoge temperaturen tot 600 °c die de vlammen produceren.

L’isolation

Isolatie

Al onze ovens worden in de fabriek geïsoleerd met vuurvaste keramische vezels, die een uitstekende thermische isolatie bieden en vuurbestendig zijn tot 1260°c.

La porte

De deur

Iedere oven heeft een deur waardoor het mogelijk is de temperatuur goed onder controle te houden. sommige deuren hebben een glazen keramische kijkvenster dat hittebestendig is tot 800°c. Doorheen het venster kunt u het gerecht in de gaten houden, zonder de deur te moeten openen en temperatuur te verliezen.

Le revêtement

de coating

De dubbele coating laag is hitte- en weerbestendig.

La pyrolyse

zelfreinigend

Het verbrandingsproces of pyrolyse effect is een proces waarbij alle kookresten worden verwijderd en de interne oppervlaktes van de oven worden ontsmet, telkens wanneer de oven verhit wordt tot 500 à 600°c. speciale schoonmaakmiddelen, die de gezondheid en het milieu kunnen schaden, zijn dan niet nodig.

Les certifications

certificatie

Onze producten worden getest en gecertificeerd volgens de unI 10474 en 13229 en de ce-normen. Aldus worden de hoogste veiligheidsvoorwaarden gegarandeerd, die door de strengste internationale regelgevingen zijn vastgelegd.

Ons doel is om niet alleen een bakoven, maar een echte levensstijl aan te bieden. De Alfa Forni visie omvat eenvoudige elegantie, moderniteit in traditie, praktische schoonheid in ronde vormen en buitengewone kleuren. Boven alles staat echter het samen genieten met familie en vrienden, het samen zijn bij het maken van lekker eten. Zoals alleen wij Italianen dat doen…

Al onze ovens zijn ontworpen, bedacht en geproduceerd in ons Alfa Forni Lab in Anagni, gelegen aan de poorten van Rome. Hier wordt alle technische kennis van 40 jaar zaken doen ter beschikking gesteld van onze klanten, door het bieden van nieuwe en veelzijdige oplossingen voor het koken en bakken, die iedereen de kans geven om maximaal te genieten van onze ovens.

Volgens de traditie is de houtoven altijd het beste instrument geweest voor het bereiden van pizza en brood. De hoge temperaturen en de vuurvaste bodem maken het perfecte Italiaanse gerecht mogelijk. Dezelfde kwaliteiten staan ook vele andere kookmethodes toe, waarbij de houtoven zelfs betere resultaten oplevert dan om het even welk ander kooktoestel. Probeer eens om er vlees, vis of groentes in te grillen… Leer de vlam en de temperaturen te gebruiken om de meest diverse gerechten optimaal te garen. Proef het unieke aroma van het hout. Onze oven is uw kookmachine – welk culinair wonder zal u de volgende keer uit de oven toveren?

FORNINOXTM: Spieren van staal en een hart van chamotte

sinds 1977

De passie voor vuur, een Italiaanse smaak

Alfa Forni is het bekendste merk van de Alfa 1977 groep. Vanaf haar ontstaan in 2009 is het de wereldwijde koploper in de sector van de roestvrijstalen houtovens. De innoverende producten die onze fabriek heeft ontworpen zijn steeds trendsettend geweest. Het kenmerk van onze originaliteit is het product van onze afdeling Research & Development, die altijd toegewijd is aan het scheppen en testen van nieuwe modellen, zowel op hout als op gas. Kwaliteit is altijd de belangrijkste factor voor ons succes geweest, waarbij we het hoogste niveau van de markt aanhouden, mede dankzij de installatie van gloednieuwe voorzieningen en machines die onze precieze productietechnologie mogelijk maken. Onze producten worden uitsluitend in onze fabriek in Anagni gemaakt, waar vuurvaste stenen en roestvrij staal bekwaam tot één geheel worden gecombineerd door vakmannen met bijna 40 jaar ervaring.

Alfa 1977 is een groep van vier merken vertegenwoordigd door Alfa Refrattari srl, een geheel Italiaans erfgoed van kennis en traditie. Alfa Forni ligt aan de oorsprong van Alfa 1977, voor allen die iets speciaals in hun dagelijkse leven wensen, modern wonend maar met de charme van traditionele waarden.Alfa Forni biedt een compleet gamma binnen- en buitenovens voor huishoudelijk gebruik, dat alle behoeftes kan bevredigen van wie zoals wijzelf van vuur en goed eten houdt

Made in italy maar aangeboden aan de rest van de wereld

Contacteer ons

Onze vertegenwoordiger contacteert u zo snel mogelijk.