100 % volkoren Romeins brood

 

Het Romeins volkoren brood is binnen Italië gekend als synoniem voor excellentie. Indien het goed bewaard wordt kan het makkelijk dagen lang meegaan. Ideaal voor bruschetta, geroosterd of vergezeld van een lekkere jam. Gezien het bereid wordt met 100 volkoren bloem is het ook nog eens heel gezond en zit het boordevol vezels.

 

INGREDIËNTEN:

500 gram volkoren bloem

3 lepels olijfolie van eerste persing

10 gram fijn zout

350 milliliter water

1 lepel malto poeder

12 gram biergist

 

BEREIDING: 

1. Voorverwarm de houtoven minstens 2 uur voor u begint te bakken.
2. Laat de oven afkoelen tot 200-220 graden ° Celsius.
3. Meng mout, gist, water en olie in een kom.
4. Voeg tarwebloem toe en meng het tot het deeg zacht is.

5. Leg het deeg in een kom en bedek het met plasticfolie.

6. Laat het 3 uur rijzen of tot het deeg in volume is verdrievoudigd.
7. Begin met het vormen van het deeg zoals jij het zelf goed vindt.
8. Leg het deeg in een ovenschaal en laat het 40-60 minuten rijzen totdat het groot genoeg is.

9. Bak het brood in een voorverwarmde oven gedurende 1 uur.

10. Smakelijk!

FacebookTwitterGoogle PlusLinkedinEmail
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *