Echte houtsmaak gebakken pasta.

Gebakken Italiaanse pasta is een typisch gerecht van de mediterrane cultuur. Gezond, snel en geliefd bij alle Italianen, en niet alleen bij hen.

 

INGREDIËNTEN:

  • 320 gram tarwedeegwaren
  • 120 gram tomatensaus
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 gram mozzarella
  • 40 gram zwarte olijven
  • Geraspte pecorino kaas
    15 gram kappertjes
  • broodkruimels

BEREIDING:

  1. Kook de penne pasta tot deze “al dente” is.
  2. Rasp de pecorino kaas en snij de mozzarella in kleine blokjes.
  3. Bereid de kruiden. Kook tomatensaus met de gesnipperde ui en olijfolie. Voeg vervolgens 40 gram zwarte olijven, 15 gram ontzouten kappertjes, geraspte pecorino kaas en mozzarella toe.
    4. Als de pasta al dente is gekookt, laat je hem uitlekken, hou ze even onder koud water om hem af te koelen, en meng ze vervolgens met de saus. Roer als laatste alles goed door.
    5. Doe het mengsel in een ovenschaal, besprenkel met nog wat meer Pecorino-kaas en broodkruim, en plaats het vervolgens gedurende 10-15 minuten in de oven op 200° Celcius.
FacebookTwitterGoogle PlusLinkedinEmail
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *