Geroosterde varkensnek

Vandaag brengen we een traditioneel recept: de geroosterde varkensnek. Stel, je hebt op de middag pizza’s gebakken, dus zonder twijfel zullen de muren en de vloer van je houtoven nog steeds heet zijn, dus waarom niet iets rommelen voor ’s avonds?

 

Wanneer je je oven uitzet, blijft hij de warmte heel langzaam afgeven, dus zelfs na vele uren is de temperatuur waarschijnlijk rond de 200 ° C. En dat is precies wat nodig is voor dit recept.

 

INGREDIËNTEN (voor 6 personen):

  • 1,5 kg nekvlees zonder botten
  • 2 middelgrote aardappelen
  • 3 wortels
  • 2 uien
  • 1 glas water
  • 1 glas witte wijn
  • Olijfolie van eerste persing
  • Zout en peper
  • 2 stengels selderij

 

BEREIDING:

  1. Leg de varkensnek, uien, wortels en selderij in een grote bakvorm.
  2. Giet er water en witte wijn bij en dek het af halfweg.
  3. Voeg vervolgens wat olijfolie, zout en peter toe aan de groenten, maar niet aan het vlees.
  4. Bak dit nu voor 4 uur lang. Wij raden aan dat u kookt wanneer de oven uit staat en dat u de deur om wat voor reden dan ook niet openmaak tom de hitte zo veel mogelijk te houden.
  5. Wanneer de geroosterde varkensnek gaar is, doe je de groenten en sappen in een blender om een saus te maken voor het vlees.
  6. Snijd het vlees in plakjes en begeleid het met de saus. Gebakken aardappelen gaan heel goed samen met dit gericht.
  7. Geniet!
FacebookTwitterGoogle PlusLinkedinEmail
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *